Infopunt‎ > ‎Diverse regelingen‎ > ‎

Regelingen

Dubbele kinderbijslag voor thuiswonend kind met intensieve zorg

Geplaatst 28 mei 2015 05:11 door Nely Sieffers   [ 14 apr. 2017 14:25 bijgewerkt door Webmaster UW Ouderplatform ]

Voor een kind dat thuis woont en intensieve zorg nodig heeft, kunt u dubbele kinderbijslag krijgen. Wat zijn de voorwaarden?
  • uw kind is 3 jaar of ouder, maar jonger dan 18 jaar uw kind 
  • uw kind woont bij u thuis
  • Uw kind heeft intensieve zorg nodig. Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) geeft hierover een advies af. Dit is het CIZ-advies. U hoeft dit advies niet zelf aan te vragen bij CIZ. De SVB schakelt CIZ in als zij de aanvraag om dubbele kinderbijslag van u hebben ontvangen.


Het CIZ advies

De SVB kan niet zelf bepalen of uw kind intensieve zorg nodig heeft. Daarvoor schakelt de SVB het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) in. Zij beoordelen de zorgbehoefte van uw kind. U ontvangt daarvoor een vragenformulier. Het is belangrijk dat u dit formulier zo uitgebreid mogelijk invult. Alleen dan kan CIZ een juist advies geven. Stuur eventueel ook informatie mee van de behandelend arts of van de school waar uw kind naar toe gaat. Als CIZ alle informatie van u heeft ontvangen, geeft CIZ een advies aan de SVB. Dit is het CIZ-advies. Als dit advies positief is krijgt u dubbele kinderbijslag. Maar is het advies negatief, dan houdt u éénmaal kinderbijslag. 
Meer info...

Aanvragen

U kunt hier bij de SVB de dubbele kinderbijslag aanvragen met uw DigiD

Bij een heel jaar ontvangst dubbele kinderbijslag en een laag inkomen van 1 van de ouders is er een extra bedrag aan kinderbijslag mogelijk. Dit aanvraag verloopt ook via de SVB. Meer info...

1-1 of 1