Over ons‎ > ‎Projecten‎ > ‎Projecten‎ > ‎

Monitor transitie jeugd

Geplaatst 14 apr. 2017 09:46 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 14 apr. 2017 09:48 bijgewerkt door Nely Sieffers ]

In 2015 gaat de Monitor Transitie Jeugd van start, een gezamenlijk initiatief van LOC, Ieder(in), Platform GGZ, MEE Nederland, JeugdWelzijnsBeraad, Zorgbelang en Uw Ouderplatform.
De Monitor Transitie Jeugd zorgt ervoor dat signalen van ouders en jongeren over de veranderingen op het terrein van Jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering terecht komen waar dat hoort. Bij lokale belangenbehartigers, bij gemeenten en bij de Rijksoverheid. Door de signalen te bundelen van ouders en jongeren zorgt de monitor voor informatie om het beleid te verbeteren.
Naar de website van de monitor...


Waarom ervaringen melden?

http://www.monitortransitiejeugd.nl/uw-melding
In een tijd van grote veranderingen in de zorg en ondersteuning voor gezinnen is het belangrijk om te volgen hoe ouders en jongeren dit ervaren. Door de monitor transitie jeugd brengen we alle ervaringen bij elkaar. De monitor kan niet alle individuele problemen oplossen en daarvoor is het van belang dat ouders en jongeren ook gebruik maken van klachtenprocedures, bezwaar en mogelijk naar de rechter stappen als zorg uitblijft of onvoldoende is.
Om zicht te krijgen op de ervaringen en mogelijk stappen die daarin gemaakt worden naar een oplossing blijft het dus belangrijk dat er meldingen gedaan worden.
Heeft u vragen of past uw ervaring niet in het formulier van de monitor dan kunt u mailen naar info@monitortransitiejeugd.nl

Extra verdieping in 2016

In 2016 zorgt de monitor transitie jeugd voor verdieping op een aantal thema's. Hiervoor worden extra onderzoeken uitgezet.
In mei en juni loopt er een extra onderzoek naar de informatievoorziening. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen hoe het nu loopt en wat de wensen van ouders en jongeren zijn.

Flyer

Om de bekendheid te vergroten van de monitor transitie jeugd is er een digitale flyer beschikbaar die u hier kunt downloaden.
Wilt u flyers per post ontvangen dan kunt u die gratis bestellen met een mailtje naarinfo@monitortransitiejeugd.nl

Verdiepingsbijeenkomsten

In oktober en november 2016 hebben UW Ouderplatform en LOC een twee verdiepingsbijeenkomsten over jeugdhulp in gehouden in Woerden en Breukelen. 
Hier kunt u de rapportage van deze bijeenkomsten lezen.

Overzicht van de rapportages

De rapportage van het eerste kwartaal 2015

De rapportage van het tweede kwartaal 2015

De rapportage van het derde kwartaal 2015

De Jaarrapportage 2015

De rapportage van het eerste kwartaal 2016

De rapportage van het tweede kwartaal 2016

De rapportage van het derde kwartaal 2016

De jaarrapportage 2016