Over ons‎ > ‎

Visie en missie

Op 13 juni 2017 is de stichting UW Ouderplatform opgericht. In februari 2013 is UW Ouderplatform begonnen als een burgerinitiatief om ouders te versterken en om als platform mee te doen bij de ontwikkeling van lokaal beleid op het gebied van onderwijs en jeugdhulp. Dit is langzaam uitgegroeid tot een regionaal platform in de regio Utrecht-west.  Stichting UW Ouderplatform heeft tot doel: het ondersteunen van gezinnen met kinderen die een ondersteuningsvraag hebben, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en meedoen in de samenleving.

De stichting tracht dit doel te bereiken door: 
  1. Ouders en/of vertegenwoordigers van kinderen te laten participeren in de lokale en regionale ontwikkeling van beleid op het gebied van onderwijs, preventie, jeugdhulp, zorg arbeid en inkomen. 
  2. Kennis en informatie te verstrekken aan ouders en/of vertegenwoordigers van kinderen om inzicht te geven in het zorglandschap vanuit gezinsperspectief. 
  3. Goed geïnformeerde ouders hun weg te laten vinden en eigen regie vorm te geven. 
  4. En alles wat met het bovenstaande verband houdt en daartoe bevorderlijk kan zijn. 


Belangrijke documenten


Jaarverslag 2017

Verdieping visie en missie

  • Ouderparticipatie Participatie betekent actieve deelname. Wie wil dat niet? Maar zo vanzelf sprekend is dat niet. Voor kinderen met beperkingen, ziekte of andere ondersteuningsvragen is er vaak ondersteuning nodig om het ...
    Geplaatst 15 apr. 2017 11:55 door Nely Sieffers
  • Uitgangspunten Deze 10 uitgangspunten vormen onze boodschap waarover we gesprekken voeren met allerlei partijen in de regio zoals onderwijs, gemeenten en zorgorganisaties.Goede informatievoorziening voor oudersOnafhankelijke clientondersteuning en het familiegroepsplan ...
    Geplaatst 20 apr. 2017 07:41 door Nely Sieffers
Berichten 1 - 2 van 2 worden weergegeven. Meer bekijken »

Ċ
Webmaster UW Ouderplatform,
16 jul. 2018 06:32