28 maart: Informatiebijeenkomst over passend onderwijs

Geplaatst 21 feb. 2018 04:26 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 1 apr. 2018 09:06 bijgewerkt ]
Op woensdagavond 28 maart zijn ouders van harte welkom voor een voorlichting over passend onderwijs. Vanaf augustus 2014 is passend onderwijs ingegaan met als doel een zo passend mogelijk onderwijsprogramma voor alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in het onderwijs. We merken dat het voor ouders nog niet zo makkelijk is om de weg te vinden als er een ondersteuningsvraag is. Goede informatie ontbreekt vaak en niet alle scholen werken goed mee. Deskundige sprekers geven u deze avond inzicht in de mogelijkheden die er zijn en hoe passend onderwijs georganiseerd is in de regio Utrecht-West. In het tweede deel van de bijeenkomst gaan ouders met elkaar ervaringen delen in kleine groepjes. 

Thema: Inzicht in passend onderwijs

Passend onderwijs is niet iets waar kinderen naar toe gaan als ze op het speciaal onderwijs zitten maar is een passende plek voor elk kind. Dit kan om kinderen gaan die bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij de planning, snel afgeleid zijn in de les, moeilijkheden ervaren met het leren of gedragsproblemen hebben. Een passende plek kan geboden worden in de reguliere school met wat extra hulp of in het speciaal onderwijs. Soms ook een onderwijs/zorg arrangement (op school, andere locatie of thuis) om te voorkomen dat het kind uitvalt in het onderwijs. Voor ouders is het belangrijk dat ze weten waar ze hulp kunnen inroepen, hoe de ondersteuning geëvalueerd wordt en welke mogelijkheden er zijn. 
Ervaringen van andere ouders kunnen ook inzicht geven in aandachtspunten en valkuilen. Daarom is er ook ruimte in het programma om in kleine groepjes ervaringen met elkaar te delen. Met elkaar inventariseren we de plus- en knelpunten en kijken naar de vervolgacties die ondernomen moeten worden om ervoor te zorgen dat er voor elk kind een passende onderwijs plek is.

Algemene informatie

Deze avond is voor ouders en pleegouders uit gemeenten: De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Montfoort, Woerden en Oudewater met kinderen in het basis-, speciaal basis-, (voortgezet) speciaal en voortgezet onderwijs. Ook zijn ouders van kinderen die thuis zitten zonder een passende onderwijsplek van harte welkom. 
Datum: Woensdagavond 28 maart 2018
Tijd: 19.30 - 21.30 uur, vanaf 19.10 uur is de zaal open
Plaats: De Bibliotheek in Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8, 3641 JW MIJDRECHT
Route: google maps

Aanmelden en contact

Voor de voorbereidingen en beschikbare ruimte is het belangrijk dat ouders aanmelden voor deze bijeenkomst want VOL=VOL. 
Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar administratie@uwouderplatform.nl 

Aanmelding is gesloten.