Bijeenkomst voor ouders met kinderen in het voortgezet (speciaal) onderwijs

Geplaatst 18 feb. 2018 08:30 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 1 apr. 2018 09:07 bijgewerkt ]
Op dinsdagavond 6 maart zijn ouders met kinderen in het voortgezet (speciaal) onderwijs van harte welkom op onze jaarlijkse bijeenkomst. Het thema van deze avond is: past passend onderwijs? Het is belangrijk dat het onderwijs en de ondersteuning die daarbij nodig is goed aansluit bij wat het kind nodig heeft. In een presentatie wordt inzicht gegeven hoe de ondersteuning er nu uitziet. Het tweede deel van de avond gaan ouders met elkaar in kleine groepjes verder praten waarbij er ruimte is om kennis en ervaringen uit te wisselen. We sluiten de avond af met een terugkoppeling uit de groepjes en maken een overzicht van aanbevelingen voor het samenwerkingsverband.

Thema: Past passend onderwijs?

Voor de ontwikkeling van onze kinderen is het belangrijk dat ze voldoende ondersteuning krijgen in het onderwijs. Hierdoor kunnen ze meedoen en werken aan hun toekomst. Hoe deze ondersteuning geregeld wordt binnen de regio Utrecht-west staat in het ondersteuningsplan. Het samenwerkingsverband RUW schrijft nu een nieuw ondersteuningsplan voor de komende vier jaar.  In het ondersteuningsplan wordt onder andere beschreven hoe er een dekkend onderwijs aanbod is voor alle kinderen in de regio. Een ander onderwerp is de basisondersteuning die alle scholen kunnen bieden aan hun leerlingen en de rol van het samenwerkingsverband als het kind meer nodig heeft dan de school in huis heeft. 
UW Ouderplatform vindt het belangrijk dat ervaringen van ouders in de afgelopen jaren meegenomen worden bij het ontwikkelen van een nieuw ondersteuningsplan. Helaas zien we dat er geen uitgebreide evaluatie gehouden is bij ouders. Daarom is het belangrijk om als ouder deze avond aanwezig te zijn om ervaringen, positief en/of negatief te delen. Met elkaar bespreken we wat er goed gaat en dus behouden moet blijven en waar verbeterpunten zijn met eventuele oplossingen vanuit ouderperspectief. De uitkomsten van deze avond worden besproken met de directeur/bestuurder van het samenwerkingsverband.


Programma

19.30 uur Opening en korte kennismaking.
19.40 uur Presentatie over de ontwikkelingen van passend onderwijs in de regio Utrecht-West.
20.00 uur Een ervaringsverhaal van een ouder.
20.10 uur Groepsgesprekken: wat gaat er goed en wat kan beter om kinderen passend onderwijs te bieden.
21.10 uur Terugkoppeling vanuit de groepjes
21.25 uur Afsluiting

Algemene informatie

Wie: 
  • Ouders van kinderen (met een ondersteuningsvraag) in het voortgezet onderwijs (scholen in Woerden, Montfoort en De ronde venen)
  • Ouders van kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs die wonen in de gemeenten De ronde venen, Montfoort, Oudewater en Woerden
  • Ouders van thuiszitters of kinderen met een vrijstelling van de leerplicht in de leeftijd van 12-20 jaar welkom. 
Wanneer: Dinsdag 6 maart 2018 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.10 uur)
Kosten: gratis
Waar: Willem Alexanderschool, Anton Mauvestraat 1, 3443 Woerden (bij winkelcentrum Tournoysveld)
Route: google maps

Aanmelden en contact

Voor de voorbereidingen en beschikbare ruimte is het belangrijk dat ouders aanmelden voor deze bijeenkomst want VOL=VOL. Let op dat u bij het aanmelden reageert op de bevestigingsmail waarmee wij checken of uw e-mailadres klopt. Reageert u niet dan komt de aanmelding niet binnen.
Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar administratie@uwouderplatform.nl 

Aanmelding is gesloten.Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door:
Afbeeldingsresultaat voor ouders en onderwijs