De overstap, bijeenkomst voor ouders met kinderen in groep 7 en 8

Geplaatst 13 dec. 2017 02:23 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 1 apr. 2018 09:08 bijgewerkt ]
Op woensdagavond 10 januari organiseren wij de jaarlijkse bijeenkomst over de overstap naar het voortgezet (speciaal) onderwijs. Deze bijeenkomst is speciaal voor ouders met kinderen in groep 7 en 8 die een extra ondersteuningsvraag hebben. Diverse sprekers geven deze avond een presentatie over onder andere: van schooladvies tot aanmelding en ondersteuning in het voortgezet (speciaal) onderwijs, hoe zit dat? Verder is er ruimte voor ervaringen, praktische tips en vragen.

Thema

De overstap naar het voortgezet onderwijs voor kinderen met een extra ondersteuningsvraag vraagt om extra informatie om een goede keuze te maken. Een ondersteuningsvraag kan ontstaan door bijvoorbeeld autisme, ADHD, dyslexie of een beperking. Hoe ziet de ondersteuning op de scholen eruit? Welke informatie deel je in eerste gesprek met school? Hoe is de ondersteuning in de regio georganiseerd en welke rol heeft het samenwerkingsverband? Waar let je op bij het zoeken van een passende school? Dit zijn allerlei vraagstukken waar diverse sprekers informatie en ervaringen over delen in een afwisselend programma. UW Ouderplatform heeft veel kennis en informatie verzameld over deze onderwerpen die we graag delen zodat ouders meer inzicht hebben in de keuzes die ze kunnen maken.


Programma

19.30 uur Opening en korte kennismaking.
19.40 uur De overstap: van schooladvies tot aanmelding.
20.00 uur Samen in gesprek met stellingen.
20.15 uur Presentatie: ondersteuning in het voortgezet (speciaal) onderwijs hoe zit dat?
20.35 uur Pauze
20.45 uur Het gesprek met de nieuwe school.
21.00 uur Een ouder vertelt over haar praktijkervaring.
21.10 uur Praktische tips voor een goede start.

Algemene informatie

Ouders met kinderen in groep 7 en 8 in het basis- of speciaal onderwijs zijn van harte welkom. De informatie is afgestemd op het onderwijs in de regio Utrecht-west en dat zijn de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort, De ronde venen en Stichtse Vecht.
Wanneer: Woensdag 10 januari 2017 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.10 uur)
Kosten: gratis
Waar: Willem Alexanderschool, Anton Mauvestraat 1, 3443 Woerden (bij winkelcentrum Tournoysveld)
Route: google maps

Aanmelden en contact

Voor de voorbereidingen en beschikbare ruimte is het belangrijk dat ouders aanmelden voor deze bijeenkomst want VOL=VOL. Let op dat u bij het aanmelden reageert op de bevestigingsmail waarmee wij checken of uw e-mailadres klopt. Reageert u niet dan komt de aanmelding niet binnen.
Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar administratie@uwouderplatform.nl 

Aanmelding is gesloten

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door:
Afbeeldingsresultaat voor ouders en onderwijs