Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Activiteiten en laagdrempelige hulp voor gezinnen in gemeente Montfoort

Geplaatst 24 feb. 2017 03:21 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 24 feb. 2017 03:24 bijgewerkt ]

In gemeente Montfoort worden allerlei activiteiten georganiseerd door betrokken inwoners, sportverenigingen, scholen, aanbieders van activiteiten en ook door UW Ouderplatform. Maar de verbinding tussen deze activiteiten ontbreekt want er is geen overzicht of een agenda van deze activiteiten. In januari hebben we gesproken met de coördinator van het jeugdteam en een nieuwe coördinator die de opdracht heeft gekregen om te onderzoeken wat de behoefte is en verbindingen te leggen om deze activiteiten meer zichtbaar te maken. Dit was een inspirerend gesprek waarin we een aantal belangrijke punten hebben gedeeld. 

Het is van groot belang om te kijken hoe deze activiteiten gestimuleerd kunnen worden door te ondersteunen met faciliteiten zoals een ruimte voor bijeenkomsten, ondersteuning bij de publiciteit en een website waar alles zichtbaar wordt. Hierdoor wordt het makkelijker om een initiatief te ontplooien. Het is wat ons betreft wel belangrijk dat iedereen z'n eigen gezicht kan behouden en dat niet alle activiteiten onder 1 organisatie gehangen worden. Wij vinden het van groot belang dat er een grote diversiteit is aan activiteiten zodat iedereen iets kan vinden wat bij hem of haar past. 

Ons advies is om een website te maken waarop alle activiteiten en initiatieven voor gezinnen verzameld worden. Hier kunnen ook nieuwsberichten en een agenda met een overzicht van alle activiteiten gepubliceerd worden. Hierdoor komt er meer samenhang, wordt er duidelijk wat er ontbreekt en kunnen ouders op 1 plek alle informatie vinden. We zijn erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling en houden het voor u in de gaten.