Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Bijeenkomst in Mijdrecht over de toegang tot zorg en ondersteuning voor het gezin

Geplaatst 30 mei 2017 04:55 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 30 mei 2017 04:55 bijgewerkt ]
Er zijn nog enkele plekken vrij, dus snel aanmelden voor het vol is!
Op woensdag 31 mei zijn ouders van harte welkom op een bijeenkomst over toegang tot zorg en ondersteuning voor kind en gezin. Hoe is de zorg en ondersteuning voor het kind geregeld in de gemeente? Hoe kunt u als ouder de zorg snel en efficiënt regelen? Hoe ziet het zorglandschap eruit met hulp voor lichte tot zware zorgvragen? Belangrijke vragen die bij veel ouders leven en waar we deze avond kennis en ervaringen over gaan delen in een interactief programma. 

Het zorglandschap is vanaf 1 januari 2015 complex geworden want elke gemeente heeft de hulp voor kinderen en gezinnen anders georganiseerd. Het is lang niet altijd duidelijk welke hulp bij welk loket/team te krijgen is want er is ook nog een deel landelijk georganiseerd met de wet langdurige zorg, intensieve kindzorg en de zorgverzekering. Worden kinderen bijna volwassen dan verandert er ook weer veel, maar wat precies? Bij UW Ouderplatform hebben we veel kennis in huis die we tijdens deze bijeenkomst delen met twee deskundige sprekers. Het tweede deel van de avond gaan ouders met elkaar in gesprek aan een thematafel naar keuze om verder te verdiepen en ervaringen te delen. Aan het eind van de avond sluiten we af met de speerpunten waar extra aandacht voor moet komen.


Programma

Thema: Inzicht in toegang tot zorg en ondersteuning voor kind en gezin

20.00 - 20.10 uur Welkom en korte kennismaking met UW Ouderplatform
20.10 - 20.30 uur Presentatie door Nely Sieffers: Inzicht in het zorglandschap voor het gezin
20.30 - 20.50 uur Presentatie door Jacqueline Gomes: Succesvol aanvragen van hulp hoe doe je dat?
20.50 - 21.45 uur Interactief programma met thematafels om kennis te delen en ervaringen op te halen
21.45 - 22.00 uur Afsluiting


Thematafels

In het tweede deel van de bijeenkomst wordt de groep opgesplitst in gaat het programma verder aan thematafels. Ouders kunnen hier kennis en ervaringen met elkaar delen. Wat gaat er goed, wat moet beter en welke tips hebben we daarbij? U kunt bij aanmelden een keuze maken aan welke thematafel u wilt deelnemen. 

Thematafel 1: Het gezin met kinderen van 0-18 jaar
Aan deze thematafel gaat het over jeugdhulp, zorg op school en leerlingenvervoer. Kan het kind nog de juiste hulp krijgen om te ontwikkelen en mee te doen in de samenleving? Wordt je als ouder goed betrokken en geïnformeerd? Hoe gaat het met de privacy van het gezin? Wat zijn de ervaringen met lokale hulp? Informatie en ervaringen worden met elkaar gedeeld en knelpunten geïnventariseerd.

Thematafel 2: Jongvolwassenen van 16-27 jaar, hoe zit de hulp dan in elkaar?
Hoe ziet het zorglandschap eruit voor jongeren met een ondersteuningsvraag op het gebied van zorg, begeleiding, financiën, onderwijs, werk en wonen? Er worden handige tips gedeeld zodat ouders de mogelijkheden leren kennen en we gaan met elkaar in gesprek over de verschillende vraagstukken en ervaringen. 

Thematafel 3: Verdieping over toegang tot jeugdhulp/wmo
Hoe kun je een goede aanvraag doen bij de gemeente of lokaal team? Binnen welk termijn moet er een besluit genomen worden? Wie beoordeelt de aanvraag voor hulp? Verder gaat het ook over de mogelijkheden voor cliëntondersteuning en familiegroepsplan om zelf goed de touwtjes in handen te blijven houden.


Algemene informatie

Deze avond is in het bijzonder voor ouders en pleegouders uit gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Montfoort, Woerden en Oudewater. 
Datum: 31 mei 2017 
Tijd: 20.00 - 22.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open
Plaats: De Bibliotheek in Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8, 3641 JW MIJDRECHT
Route: google maps

Aanmelden, gewoon even doen!

We verzoeken u dringend om aan te melden voor deze bijeenkomst omdat er beperkt plaats is. Na aanmelden is er altijd nog een mogelijkheid voor afmelden. Komt u zonder aanmelden dan kunnen wij niet garanderen dat er plaats is. VOL = VOL dus wacht niet te lang. Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar administratie@uwouderplatform.nl

U kunt hier aanmelden voor de bijeenkomst...Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Regie in de regio van Landelijk platform Psychische gezondheid.