Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Brede Werkconferentie ‘Woerden Inclusief!’

Geplaatst 15 mrt. 2017 14:02 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 15 mrt. 2017 14:02 bijgewerkt ]
Van harte welkom op de brede werkconferentie van Woerden Inclusief op dinsdag 28 maart 2017 van 15.00 – 18.30 uur in Gasterij de Milandhof, Middenweg 2, 3774 KC in Zegveld.

 

In Woerden Inclusief werken Woerden en de dorpen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Maakt niet uit wat voor leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten of beperkingen je hebt. Na de interviews met inwoners en de themabijeenkomsten over onderwijs, vrije tijd, de arbeidsmarkt en de buurt is het nu tijd om alle kennis, inspiratie, verhalen en knelpunten bij elkaar te leggen. En om als samenleving en gemeente gezamenlijk actie te ondernemen om een inclusieve samenleving dichterbij te brengen. Op de werkconferentie ontwikkelen we mooie initiatieven en een routekaart. Met de routekaart gaan inwoners, organisaties en gemeente samen aan de slag. Denkt u graag mee over een inclusieve samenleving? Of heeft u een idee voor een mooi initiatief? U bent van harte uitgenodigd.

 

Een rijkdom aan verhalen

In februari werden zestig inwoners, ondernemers en professionals geïnterviewd. Ze vertelden prachtige, maar soms ook schrijnende verhalen. Een inwoner van vierentachtig over de cultuur van ouder worden in Nederland: ‘Ik heb een hekel aan de programma’s voor ouderen die ze op tv laten zien, omdat ze daar de nadruk leggen op de kommer en kwel van ouderen. Ik denk dan, zou dat mijn voorland zijn?’ Een bedrijf: ‘Ik geloof erin dat iedereen letterlijk aan het werk kan. Ons personeelsbestand moet een afspiegeling zijn van de samenleving in Woerden.’ Ook op de themabijeenkomsten kwamen inspirerende voorbeelden aan bod. De atletiekvereniging, voetbalclub, scouting en de sleutelclub in Kamerik wisselden kennis uit over hoe je een club kan zijn voor iedereen. Een school vertelde hoe kinderen met verschillende talenten, culturele achtergronden en beperkingen samen kunnen leren in een klas. Ieder op zijn eigen niveau, maar toch samen. Tijdens de werkconferentie zullen we deze ervaringen met u delen. Op basis van de verhalen benoemen we gezamenlijk prioriteiten voor de routekaart van Woerden Inclusief.

 

Woerden Inclusief

De brede werkconferentie maakt deel uit van Woerden Inclusief. Daarin werken Woerden en de dorpskernen aan een samenleving waaraan iedereen kan meedoen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Mensen, oud of jong, met verschillende achtergronden kunnen drempels ervaren. Met Woerden Inclusief brengen we die drempels in kaart, maar werken we vooral aan creatieve wegen om de samenleving nog meer van iedereen te maken. Inwoners, bedrijven, scholen, clubs & verenigingen, buurtinitiatieven, maatschappelijke organisaties en gemeente trekken samen op om dit mogelijk te maken.

 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de brede werkconferentie? Neem dan contact op met Anouk Bolsenbroek,bolsenbroek.a@woerden.nl of met 14 0348. De werkconferentie vindt plaats op dinsdag 28 maart van 15.00 uur – 18.30 uur in Gasterij de Milandhof, Middenweg 2, Zegveld. Inloop om 14.45 uur.