Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Gemeenten regio Utrecht-West stellen coördinator aan voor kindermishandeling en huiselijk geweld

Geplaatst 28 nov. 2017 03:14 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 28 nov. 2017 03:14 bijgewerkt ]
De gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Stichtse Vecht en Woerden stellen per 1 januari 2018 een regiocoördinator Kindermishandeling en Huiselijk geweld in. Deze gaat de samenwerking tussen de betrokken instanties verder verbeteren om huiselijk geweld en kindermishandeling effectief aan te pakken.

Wethouder Alberta Schuurs: “Ieder kind, ieder mens, dat te maken krijgt met huiselijk geweld is er één te veel. Juist in deze week - de week tegen de kindermishandeling - staan we daarbij stil. De gemeenten in de regio stellen samen een regiocoördinator aan die de samenwerking tussen deze organisaties verder verbeterd. Zo kunnen we onze aanpak versterken. Dat is nodig, want geweld stopt niet vanzelf.”

Huiselijk geweld

Kindermishandeling of huiselijk geweld verwoest levens. Naast het persoonlijk leed, krijgen veel slachtoffers ook andere problemen zoals met hun gezondheid, op het werk, met huisvesting of geld. In 2016 waren er in de regio Utrecht ruim 7.000 meldingen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Landelijke cijfers laten zien dat meer dan 45% van de bevolking ooit in zijn leven slachtoffer was van huiselijk geweld. Jaarlijks zijn naar schatting 119.000 kinderen slachtoffer van verwaarlozing of mishandeling.

Geweld stopt niet vanzelf

Hebt u vragen over huiselijk geweld, ouderenmishandeling of kindermishandeling? Veilig Thuis is hét advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en mishandeling. U kunt hier terecht voor informatie, advies en hulp, om zorgen te bespreken en eventueel een melding te doen. Als u twijfelt, bel dan voor advies. Dat mag ook anoniem. Want anders gebeurt er niets en gaat het geweld gewoon door.

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via 0800 2000. Of kijk op de website: www.veiligthuisutrecht.nl.

Is er direct gevaar? Bel dan altijd 1-1-2!


Bron: gemeente De ronde venen