Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Huishoudelijke hulp toelage voor mantelzorgers in gemeente Montfoort

Geplaatst 21 dec. 2017 02:55 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 21 dec. 2017 02:56 bijgewerkt ]
Bent u mantelzorger in gemeente Montfoort en staat u geregistreerd bij het steunpunt mantelzorg? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de huishoudelijke hulp toelage. De rijksoverheid vindt het belangrijk dat huishoudelijke hulpen hun baan behouden. Daarom is de huishoudelijke hulp toelage in het leven geroepen. De gemeente Montfoort heeft geld gekregen om tot en met 2020 deze toelage in te zetten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de huishoudelijke hulp toelage beschikbaar te stellen aan mantelzorgers. Een mantelzorger is iemand die hulp biedt aan anderen, bijvoorbeeld aan ouders, mensen met een beperking of aan kinderen, die veel extra zorg vragen. Doordat het bieden van deze zorg zo intensief kan zijn, dat het eigen huishouden erbij inschiet, kan de huishoudelijke hulp toelage uitkomst bieden. Bent u mantelzorger en staat u geregistreerd bij het steunpunt mantelzorg? Dan komt u in aanmerking voor de toelage. Met deze toelage kunt u voor € 5,- per uur huishoudelijke hulp regelen bij Vierstroom Hulp Thuis, Tzorg, De Rijnhoven of PrivaZorg. Er zijn geen bijkomende kosten, het kost u dus alleen € 5,- per uur. De hulp die u krijgt, kunt u inzetten voor bijvoorbeeld een grote schoonmaak. Maar u kunt er ook voor kiezen dat de hulp iedere week de zware huishoudelijke taken van u overneemt.

Wilt u de toelage aanvragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of wilt u zich aanmelden bij het steunpunt mantelzorg? Neemt u dan contact op met de SWOM via telefoonnummer 0348-469109 of stuur een mail naar steunpuntmantelzorg@swomontfoort.nl. Bent u zelf geen mantelzorger, maar kent u iemand die dat wel is? Attendeer diegene dan vooral op dit bericht.

Bron: gemeente Montfoort