Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Nieuwe handreiking: contact (G)MR en Raad van Toezicht

Geplaatst 9 jun. 2017 03:13 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 10 jun. 2017 04:57 bijgewerkt ]
Het project Versterking medezeggenschap heeft een nieuwe handreiking gepubliceerd over het contact tussen de (G)MR en de Raad van Toezicht. Met de invoering van de Wet versterking bestuurskracht onderwijsinstellingen per 1 januari 2017 zijn (G)MR en toezichthouder verplicht minimaal twee maal per jaar met elkaar te overleggen. Wat is het doel van dit overleg, wie zijn er bij aanwezig en welke onderwerpen zet je op de agenda? In de handreiking worden deze vragen beantwoord.

Het project Versterking medezeggenschap wil hiermee bereiken dat het overleg zinvol wordt voor alle partijen. (G)MR en de Raad van Toezicht hebben immers een gezamenlijk belang: bijdragen aan een goed bestuur van de school. 

De handreiking kunt u hier downloaden.

Project Versterking medezeggenschap 

Het project Versterking medezeggenschap is een initiatief van alle bij medezeggenschap betrokken onderwijsorganisaties (besturen, personeelsvakorganisaties, ouderorganisaties en de leerlingenorganisatie) en richt zich op medezeggenschapsraden en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. 


Hulp nodig? 

Bent u lid van een (G)MR of OPR of bent u bestuurder en heeft u vragen over medezeggenschap? Over de Wms, de werving van nieuwe leden, het contact met de achterban, de overlegvergadering, het ondersteuningsplan, het taakbeleid of de inzet van personeel? Op www.infowms.nl vindt u veel praktische informatie in de diverse handreikingen en tips. Vindt u niet wat u zoekt, stel uw vraag dan aan rechtstreeks aan het project Versterking medezeggenschap via het formulier op de website of via versterkingmedezeggenschap@gmail.com
Het is ook mogelijk een (gratis) Quickstart training aan te vragen, waarin de (G)MR samen met een ervaren medezeggenschapstrainer aan de slag gaat met praktische zaken of meer fundamentele vraagstukken zoals de visie, missie en rol van de MR. In het tweede deel van de training gaan MR en bestuurder/directeur met elkaar in gesprek over de wederzijdse ambities.