Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Regio bijeenkomst in Montfoort: Integrale hulp, hoe ziet dat eruit?

Geplaatst 29 sep. 2017 11:31 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 3 okt. 2017 03:02 bijgewerkt ]
Op maandagavond 25 oktober zijn ouders van harte welkom bij onze regionale themabijeenkomst in Montfoort. Het thema van deze avond is: integrale hulp, hoe ziet dat eruit? In een presentatie wordt uitleg gegeven over het zorglandschap in de gemeenten en hoe je een goede aanvraag voor zorg kunt doen. Tijdens het tweede deel van de avond gaan we met elkaar in gesprek hoe de regeldruk voor ouders verminderd kan worden. Dit sluiten we af met een aantal belangrijke aanbevelingen voor de gemeenten.

Pilot integraal werken Montfoort

Dit jaar is gemeente Montfoort gestart met een pilot integrale zorg voor het gezin. Het doel is om de regeldruk die gezinnen ervaren te minderen. UW Ouderplatform denkt hierin mee met de gemeente en verschillende uitvoeringsinstanties zoals het jeugdteam, SWOM, Ferm Werk, Leerlingenvervoer, leerplicht en schuldhulp. Graag horen we van ouders hoe het in de praktijk loopt met de regeldruk en welke ideeën er zijn voor verdere verbetering. In het tweede deel van de bijeenkomst hebben we een interactief programma waarin we met elkaar in gesprek gaan.

Programma

19.30 uur Welkom en korte kennismaking
19.45 uur Presentatie: Wegwijs in het zorglandschap
20.15 uur Pauze
20.30 uur Interactief programma rondom de vraag: Wat is er nodig om de regeldruk van het gezin te verminderen?
21.15 uur Afsluiting
21.30 uur Naar huis

Algemene informatie

Wanneer:  19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.10 uur)
Waar: Zalencentrum Sint Joseph, Achterdijk 2, 3417 HP Montfoort
Route: Link naar google maps
Kosten: de bijeenkomst is gratis
Wie: Ouders van kinderen met een zorgvraag zijn van harte welkom. 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het project regie in de regio van MIND (Landelijk platform psychische gezondheid).

Aanmelden is verplicht

Wij zien graag uw aanmelding tegemoet zodat wij rekening kunnen houden met uw komst. Let op dat u bij het aanmelden reageert op de bevestigingsmail waarmee wij checken of uw e-mailadres klopt. Reageert u niet dan komt de aanmelding niet binnen. Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar administratie@uwouderplatform.nl 

Hier klikken voor het digitale aanmeldformulier