Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Stichting UW Ouderplatform is een feit

Geplaatst 13 jun. 2017 13:08 door Nely Sieffers   [ 13 jun. 2017 13:20 bijgewerkt ]
Op 13 juni 2017 heeft UW Ouderplatform een nieuwe stap gezet en heeft het bestuur de akte ondertekend van de stichting UW Ouderplatform. Hiermee komt het ouderplatform in een nieuwe fase om te ontwikkelen tot een duurzaam platform van en voor ouders in de regio Utrecht-West (UW). De belangrijke thema's binnen dit ouderplatform zijn onderwijs, jeugdhulp, zorg, werk en inkomen voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 27 jaar.

Ruim vier jaar geleden is UW Ouderplatform gestart als burgerinitiatief om ouders te versterken met kennis en een gezamenlijke ouderstem te vormen in de beleidsontwikkeling bij gemeenten en onderwijs. In de afgelopen jaren zijn er in de regio ouderbijeenkomsten georganiseerd en is er een oudernetwerk met ruim honderd ouders gevormd. Ouders kunnen met vragen terecht bij het infopunt waar ervaren ouders adviseren en meedenken in mogelijkheden. Door alle activiteiten worden ervaringen verzameld en knelpunten gesignaleerd. Deze worden besproken met de regiogemeenten en onderwijs door een kernteam van ouders die denkt vanuit gezinsperspectief bij beleidsontwikkeling. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat ouders erg blij zijn met onze activiteiten waar ze belangrijke informatie ontvangen en erkenning en herkenning vinden bij elkaar.

Stichting UW Ouderplatform

Er was al langer de wens om een stichting te vormen voor een doorontwikkeling van het ouderplatform. Nely Sieffers, Jacqueline Gomes en Afke Jong vormen vanaf nu samen het bestuur. Naast dit drie koppig bestuur is er een kernteam met vrijwilligers die lokaal en regionaal actief zijn, helpen bij het organiseren van bijeenkomsten en specifieke deskundigheid hebben op deelgebieden. UW Ouderplatform vindt het belangrijk dat gezinnen met een ondersteuningsvraag de hulp krijgen die nodig is zodat kinderen kunnen ontwikkelen en meedoen. In de komende tijd blijven we investeren in goede informatie voor ouders via de website, infopunt en bijeenkomsten. Verder wordt het kernteam met vrijwilligers versterkt om de draagkracht te verbreden, meer ouders te bereiken in de regio en ouderparticipatie bij beleid verder uit te bouwen. 

Nieuw logo

Bij een nieuwe stichting past ook een nieuw logo waarbij drie kernwoorden centraal stonden bij de ontwikkeling. Netwerk, vijf gemeenten en diversiteit van de doelgroep. Hiermee is een kleurrijk logo ontwikkeld waarmee we vanaf nu herkenbaar zijn. Ook de huisstijl is aangepast en er zijn nieuwe flyers wat mogelijk gemaakt is door financiering vanuit het project regie in de regio.


Bent u ouder en woont u in de regio Utrecht-West (Gemeente Woerden, Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen of Stichtse Vecht) dan kunt u aansluiten bij het oudernetwerk door hier het aanmeldformulier in te vullen. Alle overige belangstellenden kunnen hier aanmelden voor onze nieuwsbrief die 4-6x per jaar verschijnt.