Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2017‎ > ‎

Uitnodiging: thematafel Inclusief Onderwijs Woerden

Geplaatst 10 feb. 2017 07:07 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 10 feb. 2017 07:07 bijgewerkt ]

Van harte welkom op de Thematafel Inclusief Onderwijs Dinsdag 21 februari van 19.30 – 21.30 uur op Jenaplanschool De Kring, Jan Steenstraat 102 in Woerden. Tijdens de bijeenkomst zullen we, als ouders, leerkrachten, bestuurders en gemeente van gedachten wisselen over inclusie in het onderwijs. Onderwijs waar elk kind optimaal kan leren, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, talenten & beperkingen.

Kan jij of jouw kind terecht op de school of opleiding van eigen keuze? Of is dat met jouw culturele achtergrond, talenten of beperkingen relatief moeilijk? Is het wel mogelijk om zo’n grote diversiteit aan kinderen goed onderwijs te bieden op een school? Wat gebeurt er al aan mooie initiatieven in Woerden en de dorpen? En hoe kunnen we als ouders, scholen en gemeente gezamenlijk werken aan de randvoorwaarden om deze initiatieven te versterken? 

 

Hoe ziet de thematafel Inclusief Onderwijs eruit?

In de thematafel maken we kennis met visies op inclusie in het onderwijs uit Woerden en daarbuiten. We maken gebruik van de kennis die er in Woerden al is door te leren van goede voorbeelden. Vervolgens kijken we hoe we het groter kunnen maken. Waar kansen, ideeën, obstakels en mooie initiatieven liggen om inclusie in Woerden en de dorpen te bevorderen.

 

Programma:

19.15 u Ontvangst met koffie & thee

19.30 u Start Programma: Inclusie in het onderwijs in woord en beeld

·       Mooie voorbeelden uit Woerden, inwoners en leerkrachten aan het woord

·       Gedachtenwisseling: kansen, ideeën, obstakels en mooie initiatieven

·       Terugkoppeling naar de Routekaart Woerden Inclusief

21:30 u Sluiting bijeenkomst

 

Woerden inclusief

De thematafels Inclusief Onderwijs maakt deel uit van Woerden Inclusief. In Woerden Inclusief werken Woerden en de dorpen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waaraan iedereen optimaal kan deelnemen. Maakt niet uit wat voor leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten of beperkingen je hebt. Dat is niet altijd gemakkelijk. Mensen, oud of jong, met verschillende achtergronden kunnen drempels ervaren. In Woerden Inclusief brengen we die drempels in kaart, maar werken we vooral aan creatieve wegen om de samenleving nog meer van iedereen te maken. Inwoners, bedrijven, scholen, clubs & verenigingen, buurtinitiatieven, maatschappelijke organisaties en gemeente trekken samen op om dit mogelijk te maken.

 

Meer informatie en aanmelden bij 14 0348 of:

Anouk Bolsenbroek: bolsenbroek.a@woerden.nl

Paul Imthorn: paulimthorn@inclusionlab.nl

Comments