Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Bijeenkomst in Stichtse Vecht: mijn kind is (bijna) volwassen en wat dan?

Geplaatst 29 sep. 2018 11:36 door Nely Sieffers   [ 29 sep. 2018 11:40 bijgewerkt ]
Op maandag 29 oktober zijn ouders van (bijna) jongvolwassen kinderen welkom bij onze thema-bijeenkomst in gemeente Stichtse Vecht. Het thema van deze avond is: mijn kind is (bijna) volwassen en wat dan? Een ervaringsdeskundige ouder geeft deze avond een presentatie en maakt u wegwijs in de verschillende mogelijkheden op het gebied van onderwijs, zorg, inkomen en wonen. Het tweede deel van de avond is er een interactief programma met ruimte voor ervaringen, knelpunten en oplossingen. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor vragen want er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Mijn kind is (bijna) volwassen en wat dan?

Wordt een kind 18 jaar en volwassen dan zijn er heel wat zaken die geregeld moeten worden en dat is zeker bij kinderen die extra zorg of ondersteuning krijgen extra ingewikkeld. Zo moet er een zorgverzekering afgesloten worden, vanaf 18 jaar start de studiefinanciering, houdt jeugdhulp vaak op en moet er ook nagedacht worden over de toekomst. Is het mogelijk dan je kind zelfstandig gaat wonen? Is er psychische hulp nodig vanuit de (jong)volwassen hulp? Wat is er mogelijk voor jongvolwassenen die geen (bij)baantje hebben door een arbeidsbeperking? En de grote vraag van ouders is ook vaak: hoe gaat mijn kind dit allemaal zelf regelen, welke rol kan en mag ik nog spelen en wat is er mogelijk als mijn kind dit allemaal niet zelf kan regelen?
Er zijn heel wat regelingen en mogelijkheden maar ouders worden vaak onvoldoende geïnformeerd waardoor ze niet voor de beste opties kunnen kiezen en/of hun kind daarin kunnen helpen. Deze avond is daarom een mooie mogelijkheid om informatie op te halen en ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Zijn er gezamenlijke knelpunten waar we tegenaan lopen dan bespreken we dat ook met o.a. de gemeente Woerden zodat er oplossingen kunnen komen. 

Programma

19.30 uur Welkom en korte kennismaking
19.40 uur Presentatie: wegwijs in het landschap van zorg en regelingen voor jongvolwassenen
20.10 uur Ruimte voor vragen
20.20 uur Korte pauze
20.30 uur Interactief programma om ervaringen uit te wisselen en knelpunten en oplossingen in kaart te brengen
21.20 uur Afsluiting
21.30 uur Naar huis

Algemene informatie

Wanneer: Maandag 29 oktober van 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar: Zalencentrum van De Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek
Kosten: de bijeenkomst is gratis
Wie: deze bijeenkomst is speciaal voor ouders uit gemeente Stichtse Vecht en eventueel betrokken hulpverleners en/of cliëntondersteuners.
Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Stichtse Vecht.

Bent u op 29 oktober verhinderd dan kunt u een vergelijkbare bijeenkomst bezoeken op 1 november in Woerden.

Aanmelden 

Wij zien graag uw aanmelding tegemoet zodat wij rekening kunnen houden met uw komst. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. U kunt elk moment ook weer afmelden mocht u toch verhinderd zijn. Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar Afke Jong via afke@uwouderplatform.nl