Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Bijeenkomst in Woerden: mijn kind is (bijna)volwassen en wat dan?

Geplaatst 29 sep. 2018 08:18 door Nely Sieffers   [ 29 sep. 2018 12:41 bijgewerkt ]
Op donderdag 1 november zijn ouders van (bijna) volwassen kinderen welkom bij onze thema-bijeenkomst in Woerden. Het thema van deze avond is: mijn kind is (bijna) volwassen en wat dan? Nely Sieffers, ouder van twee jongvolwassen kinderen met autisme geeft deze avond een presentatie en maakt u wegwijs in de verschillende mogelijkheden en aandachtspunten. Het tweede deel van de avond is er een interactief programma met ruimte voor ervaringen, knelpunten en oplossingen. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor vragen want er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Mijn kind is (bijna) volwassen en wat dan?

Wordt een kind 18 jaar en volwassen dan zijn er heel wat zaken die geregeld moeten worden en dat is zeker bij kinderen die extra zorg of ondersteuning krijgen extra ingewikkeld. Zo moet er een zorgverzekering afgesloten worden, vanaf 18 jaar start de studiefinanciering, houdt jeugdhulp vaak op en moet er ook nagedacht worden over de toekomst. Is het mogelijk dan je kind zelfstandig gaat wonen? Is er psychische hulp nodig vanuit de (jong)volwassen hulp? Wat is er mogelijk voor jongvolwassenen die geen (bij)baantje hebben door een arbeidsbeperking? En de grote vraag van ouders is ook vaak: hoe gaat mijn kind dit allemaal zelf regelen, welke rol kan en mag ik nog spelen en wat is er mogelijk als mijn kind dit allemaal niet zelf kan regelen?
Er zijn heel wat regelingen en mogelijkheden maar ouders worden vaak onvoldoende geïnformeerd waardoor ze niet voor de beste opties kunnen kiezen en/of hun kind daarin kunnen helpen. Deze avond is daarom een mooie mogelijkheid om informatie op te halen en ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Zijn er gezamenlijke knelpunten waar we tegenaan lopen dan bespreken we dat ook met o.a. de gemeente Woerden zodat er oplossingen kunnen komen. 

Programma

19.30 uur Welkom en korte kennismaking
19.40 uur Presentatie: wegwijs in het landschap van zorg en regelingen voor jongvolwassenen
20.10 uur Ruimte voor vragen
20.20 uur Korte pauze
20.30 uur Interactief programma om ervaringen uit te wisselen en knelpunten en oplossingen in kaart te brengen
21.20 uur Afsluiting
21.30 uur Naar huis

Algemene informatie

Wanneer: Donderdag 1 november 2018 van 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar: De Plint, aan de Jozef Israëlslaan 20A in Woerden. De Plint ligt aan de rotonde bij winkelcentrum Tournoysveld waar de Jozef Israelslaan en de Rembrandtlaan op uit komen.
Kosten: de bijeenkomst is gratis
Wie: deze bijeenkomst is speciaal voor ouders uit gemeente Woerden en eventueel betrokken hulpverleners en/of cliëntondersteuners.
Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Woerden.

Bent u op 1 november verhinderd dan kunt u een vergelijkbare bijeenkomst bezoeken op 29 oktober in Maarssen


Aanmelden

Wij zien graag uw aanmelding tegemoet zodat wij rekening kunnen houden met uw komst. U kunt elk moment afmelden mocht u verhinderd zijn. Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar nely@uwouderplatform.nl