Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Even voorstellen: Angela Broekhuizen algemeen bestuurslid

Geplaatst 16 jul. 2018 06:23 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 18 jul. 2018 03:16 bijgewerkt door Nely Sieffers ]
Mijn naam is Angela Broekhuizen, moeder van 3 kinderen in de leeftijd 14-20 jaar. Al ruim 20 jaar woon ik met veel plezier in Woerden. Tijdens onze zoektocht naar juiste zorg voor onze dochter heb ik in 2016 kennis gemaakt met UW Ouderplatform. Zij hebben ons destijds goed kunnen helpen de juiste weg te vinden in het complexe web van zorginstanties en procedures.

Nu de zorg voor mijn dochter minder tijd en aandacht vergt vind ik het fijn om iets te kunnen betekenen voor andere ouders met een kind met een ondersteuningsvraag. Ik weet inmiddels aardig de weg in Woerden op het gebied van zorg en onderwijs. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren ervaren dat de transitie van de jeugdhulp absoluut nog niet optimaal is en dat veel ouders behoefte hebben aan kennis of begeleiding richting de juiste zorg.

De wachtlijsten voor jeugdhulp zijn vaak (te) lang, ouders weten soms niet waar ze terecht kunnen met hun zorgvraag of ze weten niet welke mogelijkheden er zijn; en ondanks het passend onderwijs zitten nog teveel kinderen onterecht thuis i.p.v. op school. Kortom: teveel knellende zaken in de jeugdhulp. Als bestuurslid van UW Ouderplatform wil ik mij inzetten voor geïnformeerde ouders en goed beleid op het gebied van jeugdhulp waardoor ieder kind de zorg en het onderwijs krijgt die het verdient!