Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Feestelijke aftrap 'Iedereen doet mee in Woerden'

Geplaatst 8 nov. 2018 04:34 door Nely Sieffers   [ 5 dec. 2018 01:31 bijgewerkt ]
Woensdag 7 november waren we aanwezig bij de feestelijke aftrap van 'Iedereen doet mee' op het kasteel in Woerden.  Wethouders, organisaties, inwoners en initiatieven gingen aan de slag met de verschillende thema's. Minister Hugo de Jonge was ook aanwezig bij deze feestelijke aftrap en ging in gesprek bij de verschillende ronde tafels. Er zijn mooie initiatieven zoals de sleutelclub in Kamerik maar ook weer nieuwe initiatieven bedacht en op de kaart gezet.

Inclusie in het onderwijs 

Voor UW Ouderplatform is inclusie in het onderwijs een belangrijk thema waarin we de komende tijd investeren. Volgens de officiële cijfers en onderwijsbestuurders doen we het goed in Woerden maar hoe staat het met de beleving van ouders en kinderen? Door ervaringsverhalen van ouders aan de ronde tafel kwam het besef dat er een groep kinderen is die meer nodig hebben om tot een doorlopende leerlijn te komen. 

Onderwijs en ouders werken al aan nieuwe mogelijkheden voor de overstap van basis- naar het voortgezet onderwijs. Gemeente Woerden sluit hier ook bij aan. Verder is er gesproken over de leerlingen die meer ruimte nodig hebben voor onderwijs op maat en uitvallen door het prestatiegerichte onderwijssysteem. Daarbij ervaren ouders vooral een knelpunt in het voortgezet onderwijs. 

Er is ook een groep kinderen die niet in Woerden naar school gaan maar naar het speciaal onderwijs met soms reistijden van 3 uur per dag. Dit onderwerp heeft een vervolg nodig om de knelpunten verder te bespreken en hoe we dit samen kunnen oplossen. 

We horen graag je ervaring! 

Om onderwijs en gemeente inzicht te geven is het belangrijk dat we ervaringen horen van ouders. Wat gaat er goed, wat kan beter en waar zitten echt knelpunten waardoor kinderen (langdurig) uitvallen of ziek worden? 

Je ervaringen kun je mailen naar info@uwouderplatform.nl en als je liever wil bellen mail dan even voor een afspraak. De gegevens delen wij niet met derden maar gebruiken we om succesfactoren, knelpunten en aandachtspunten goed op een rij te krijgen voor het gesprek met onderwijs en gemeenten. Wil je op de hoogte blijven dan kun je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.