Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Is je kind vaak druk of afgeleid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Geplaatst 17 sep. 2018 05:16 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 17 sep. 2018 05:19 bijgewerkt ]

Voor de Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag zoeken we kinderen en jongeren met druk en ongeconcentreerd gedrag (met én zonder diagnose), en ouders van deze kinderen (eventueel zelf met ADHD), die graag willen meedenken over vragen rondom druk gedrag en ADHD. Bijvoorbeeld: 
  • Hoe is het voor jou om druk of afgeleid te zijn? Welk verhaal wil jij vertellen? 
  • Welke vragen heb jij hierover? Zoals: Hoe ontstaat druk gedrag en wat kun je eraan doen? 
  • Hoe ervaar jij de zorg voor mensen met druk gedrag of ADHD en wat kan er beter? 

Doel 

Door de kennis en ervaringen van ervaringsdeskundigen te bundelen met die van professionals, hopen we de zorg omtrent druk gedrag en ADHD te verbeteren. 

Wie? 

Om zoveel mogelijk verschillende meningen over druk en ongeconcentreerd gedrag te verzamelen, zoeken we mensen van verschillende culturele achtergronden en verschillende leeftijden: 
Basisschoolkinderen (vanaf 8 tot en met 12 jaar) en middelbare scholieren 
Ouders van kinderen met druk of ongeconcentreerd gedrag 

Hoe? 

Met andere leeftijdsgenoten kom je samen om ervaringen en meningen uit te wisselen. Bij ouders doen we dit via gesprekken. Kinderen en jongeren kunnen via foto’s en/of vlogs hun ervaringen inbrengen, na een vlogcursus/fotografiewandeling. Andere leuke ideeën zijn ook welkom! De resultaten van de gesprekken, fotoreportages en vlogs vormen, samen met de kennis van professionals, de input voor een website over druk gedrag en ADHD en over wat de beste zorg is hiervoor. 

Wat bieden we je? 

  • Een mooie kans om met ervaringsdeskundigen in contact te komen en ervaringen te delen. 
  • Leuke activiteiten, zoals een fotografiewandeling (voor kinderen van 8-12 jaar) of vlogcursus (voor middelbare scholieren). 
  • Reiskostenvergoeding en, afhankelijk van de exacte werkzaamheden, een extra vergoeding. 

Waar en wanneer? 

De eerste bijeenkomst is zaterdag 6 oktober van 11:00 – 14:00 uur (incl. lunch), bij het HNK (Arthur van Schendelstraat 650, Utrecht). 

Vragen? 

Neem contact op met Betty via adhdendrukgedrag@accare.nl of 06-86876612. Meer informatie over onze werkplaats vind je op www.adhdendrukgedrag.nl