Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Onderzoek naar geweld in de jeugdzorg

Geplaatst 29 mrt. 2018 06:29 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 2 apr. 2018 05:39 bijgewerkt ]

Heeft u zelf of uw kind wel eens geweld meegemaakt op een woongroep? 

De Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar geweld in wooninstellingen voor kinderen en jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Voor dit onderzoek zoeken we mensen die nu of vroeger in een wooninstelling verbleven.

We willen graag met deze mensen praten. We willen weten hoe het was om op een groep te wonen. Ook willen we praten over ervaringen met geweld. Bijvoorbeeld slaan, schoppen, duwen, gooien met spullen, schelden, schreeuwen, bedreigen en seksuele dingen. Het kan gaan om geweld door groepsgenoten, of geweld door begeleiders.

Voor het gesprek komen we bij u of uw kind langs. Het gesprek duurt ongeveer een uur. U kunt altijd vragen om een pauze of om te stoppen. De uitkomst van dit onderzoek wordt opgeschreven in een verslag. We beloven dat informatieanoniem blijft. Dit betekent dat uw naam nergens genoemd wordt.
Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Mailt of belt u dan naar onderzoeker Anne Vos (email: geweldjeugdzorg-fmg@uva.nl; telefoonnummer 020-5251451)

Dit onderzoek hoort bij het onderzoek van de Commissie Geweld in de Jeugdzorg (https://www.commissiegeweldjeugdzorg.nl/). Het ministerie is opdrachtgever van dit onderzoek.