Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Opening huis van Montfoort

Geplaatst 27 mrt. 2018 06:01 door Nely Sieffers   [ 27 mrt. 2018 06:01 bijgewerkt ]
Bron foto: stichting UW Ouderplatform
16 maart 2018, is de verbouwde hal van het Huis van Montfoort in het bijzijn van de huurders en andere genodigden feestelijk ‘heropend’. Burgemeester P. van Hartskamp heeft samen met wethouder J. Vlaar en projectleider A. van Koolwijk de nieuwe naam op de gevel onthuld.

Sinds 1 januari 2018 hebben SWOM, GGDrU, Jeugdteam Montfoort, Vluchtelingenwerk en Careyn hun intrek genomen in het voormalig stadskantoor van Montfoort. Met de komst van al deze partijen vindt een groot deel van de publieke dienstverlening plaats onder één dak. De nieuwe naam: Huis van Montfoort, evenals de namen van alle gebruikers van het pand zijn op de buitengevel aangebracht. Daarnaast heeft de hal van het Huis van Montfoort een metamorfose ondergaan. Bij binnenkomst in het Huis van Montfoort valt direct de moderne en kleurrijke uitstraling van de vernieuwde centrale hal op. De gezamenlijke receptiebalie en de spreekkamers op de begane grond worden gedeeld door alle partijen. Het aantal gemeentelijke balies is teruggebracht naar twee. Verder zijn er op de begane grond verschillende ruimtes gecreëerd voor de SWOM, Jeugdteam Montfoort, Vluchtelingenwerk, Politie, Careyn en de GGDrU, het consultatiebureau. Daarnaast bevinden zich op de tweede verdieping van het Huis van Montfoort de backoffice van de verschillende partijen.

Burgemeester P. van Hartskamp: “ Het Huis van Montfoort is het huis voor alle inwoners en ondernemers van Montfoort en Linschoten. Een plek waarin wij al onze inwoners helpen met hun vragen op het gebied van burgerzaken, vergunningen en hulp en ondersteuningsvragen voor zorg en welzijn. Een huis waarin wij een stuk zorg uit handen kunnen nemen. Een ontmoetingsplek voor alle inwoners. Een plek waar ik als burgemeester trots op ben!“. Wethouder J. Vlaar : “Het is niet alleen mooi geworden, maar we hebben nu ook een gebouw dat onderdak biedt aan meerdere gebruikers. Ik ben erg blij dat sinds 1 januari een groot deel van de publieke dienstverlening onder één dak plaatsvindt. We hebben nu een duidelijke en centrale plek in Montfoort waar we allemaal te vinden en te bezoeken zijn“.


Bron: Gemeente Montfoort