Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Regieondersteuning (onafhankelijke clientondersteuning) in Woerden is gewijzigd.

Geplaatst 24 jan. 2018 03:16 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 24 jan. 2018 03:16 bijgewerkt ]

Heeft u een hulpvraag? Dan kan een onafhankelijke regieondersteuner u verder helpen.

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld zorg, wonen, echtscheidingen, mantelzorg, pleegzorg, PGB, opvoeden, werk en inkomen, dagbesteding, welzijn of onderwijs? Of een vraag op een ander gebied in uw leven? Soms is het lastig om zelf een oplossing te bedenken of informatie te vinden over de hulp die het beste past bij uw situatie. Of heeft u hulp nodig in het contact met de gemeente, zorginstelling of andere organisatie. Dan kan een onafhankelijke regieondersteuner u helpen. U heeft recht op deze gratis ondersteuning. Deze regieondersteuning is gratis. De regieondersteuner staat los van de gemeente, zorginstellingen en andere organisaties.

Wat doet de regieondersteuner?

De regieondersteuner helpt u om uit te zoeken of u een hulpvraag heeft. En welke hulp of ondersteuning u nodig heeft. De regieondersteuner helpt u bijvoorbeeld om een gesprek met de gemeente voor te bereiden of is hierbij aanwezig. De regieondersteuner geeft informatie en advies over de hulp die bij uw situatie past en ondersteunt u bij de (aanvraag)procedures die daarbij horen. Regieondersteuners werken samen met huisartsen, GGD, ODO, thuiszorgorganisaties, jongerenwerk, NIO (netwerk informele ondersteuning), FermWerk, scholen en Zegveld Zorgt.

Hoe werkt het?

U vraagt regieondersteuning aan via Kwadraad (maatschappelijk werk) of Welzijn Woerden. Bij aanmelding krijgt u een intakegesprek. Daarna krijgt u een toegangsbewijs om een regieondersteuner te kiezen die bij u past. Naast professionele regieondersteuners zijn er ook ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. U kunt ook zelf een regieondersteuner aandragen.

Kwadraad

elke werkdag van 9:00 tot 10:00 tijdens spreekuren

via 088 900 4000

www.kwadraad.nl

Welzijn Woerden

elke werkdag van 9:00 tot 17:00

via 0348 421 101

www.welzijnwoerden.nlBron: gemeente Woerden