Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2018‎ > ‎

Subsidie oudertrainingen in gemeente Woerden en Stichtse Vecht

Geplaatst 9 feb. 2018 01:01 door Webmaster UW Ouderplatform   [ 15 mrt. 2018 07:21 bijgewerkt ]
Regelmatig worden wij benaderd door ouders die merken dat de samenwerking met de gemeente of de school moeilijk verloopt. Ouders weten niet goed waar hun kind recht op heeft of welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ze voelen zich onbegrepen door de gemeente, de hulpverlening of de school. Deze ouders geven aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij die gesprekken zodat zij weer het gevoel krijgen regie te hebben over het leven van het gezin. 

Om in deze behoefte te voorzien hebben we een project ontwikkeld waarin we drie verschillende oudertrainingen ontwikkelen voor gemeente Stichtse Vecht en Woerden. Het gaat om de volgende drie trainingen:

  1. Het gesprek met school
  2. Het gesprek met de gemeente (Woerdenwijzer, jeugdteam/sociaalteam)
  3. Het familiegroepsplan/ondersteuningsplan

Tijdens de training die bestaan uit twee avonden is er ruimte om in te gaan op de specifieke vragen die u heeft, de mogelijkheden die op uw situatie van toepassing zijn en te oefenen met gespreksvoering. Verder wordt er ook informatie gegeven over onafhankelijke cliëntondersteuning en hoe zij behulpzaam kunnen zijn in uw situatie.

Deze trainingen worden mogelijk gemaakt door gemeente Woerden, gemeente Stichtse vecht en Stichting Voorzorg Utrecht. De Stichting Voorzorg Utrecht is een uit 1938 stammend fonds, dat zich richtte op het verschaffen van genees- en/of heelkundige behandeling en verpleging in ziekenhuizen. Sinds 1994 heeft de stichting tot doel het bevorderen van de gezondheidszorg door het verlenen van subsidies aan (innovatieve) projecten. Informatie over de aanvraagprocedure en gesteunde initiatieven zijn te vinden op de website: www.voorzorg-utrecht.nl. 

De eerste trainingen starten in april en u kunt binnenkort meer informatie vinden op deze website.

Wilt u als ouder uit deze gemeenten op de hoogte blijven dan kunt u hier aanmelden voor de nieuwsbrief van ons regionale oudernetwerk.