Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎nieuws 2019‎ > ‎

Deel je ervaringen, om samen het onderwijs te verbeteren!

Geplaatst 14 jan. 2019 04:39 door Nely Sieffers   [ 14 jan. 2019 04:40 bijgewerkt ]
Minister Slob opent online vertelpunt voor passend onderwijs 
In het onderwijs wordt hard gewerkt om kinderen en jongeren passend onderwijs te geven en te ondersteunen bij hun behoeften. Vaak levert dat mooie resultaten op. Soms kan dat ook nog beter. Heb je een situatie meegemaakt waarin je tevreden of juist ontevreden was over passend onderwijs? Deel je ervaringen met minister Arie Slob op ons online vertelpunt.

Waarom dit vertelpunt?

Minister Slob hoort graag wat je persoonlijke ervaringen met passend onderwijs zijn. Soms vertelt een ervaring meer dan cijfers en statistieken. Daar kan iedereen van leren. Je ervaringen zijn daarom erg waardevol! Dit vertelpunt is voor leerlingen, jeugdige, ouders, leerkrachten en professionals. 
De anonieme ervaringen laten zien op welke punten passend onderwijs goed gaat, en wat er verbeterd moet worden. De ervaringen worden op thema’s bijeen gebracht, en vervolgens uitgesplitst naar regio. Met deze thema’s kunnen ouders, leerlingen, leraren, scholen, besturen, samenwerkingsverbanden en gemeenten zelf aan de slag om het onderwijs in de eigen regio (nog) passender te maken.

De minister doet ook mee en gaat in 2019 in zes regio’s luisteren welke thema’s daar spelen, en meedenken bij het vinden en realiseren van verbeteringen.