Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎nieuws 2019‎ > ‎

Kritisch rapport over SAVE door de onderzoekers van Hogeschool Utrecht

Geplaatst 14 jan. 2019 05:36 door Nely Sieffers   [ 14 jan. 2019 05:57 bijgewerkt ]

Sinds 2015 werken de (preventieve) jeugdbescherming en de jeugdreclassering in Midden-Nederland met de werkwijze SAmenwerken aan VEiligheid (SAVE). Hoe verloopt dat in de praktijk? Welke vragen en knelpunten komen de professionals tegen? En wat kan hen helpen om de werkwijze nog beter toe te passen? 

Deze vragen stonden centraal in het onderzoek SAVE in woord en daad, dat van 2016 tot 2018 is uitgevoerd door onderzoekers van het Kenniscentrum Sociale Innovatie (Hogeschool Utrecht) en professionals van Samen Veilig Midden-Nederland, William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering, Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering en Raad voor de Kinderbescherming.

In de uitkomsten van dit onderzoek worden onze zorgen om eigen regie van ouders bij een traject met SAVE bevestigd.  Hier kun je meer lezen over de uitkomsten van dit onderzoek en worden tips en tools aangeboden voor alle (toekomstige) professionals in de jeugdbescherming, de jeugdreclassering en de lokale (gemeentelijke) teams, die willen leren van de praktijkervaringen met SAVE.


Oproep ervaringen van ouders uit de regio Utrecht-West

24 januari hebben wij een gesprek met de regiocoördinator van SAVE. Daar bespreken we onder andere een aantal punten vanuit dit onderzoeksrapport en de gebrekkige informatie voor ouders over hun rechten en plichten. Deze rechten verschillen bij verschillende vormen van jeugdbescherming en dat is lang niet altijd duidelijk. Heb je ook ervaring met SAVE en wil je je ervaring met ons delen dan kun je mailen naar Nely Sieffers via info@uwouderplatform.nl

Lees ook persbericht RTV Utrecht: Klagers over SAVE vinden steun in onderzoek Hogeschool Utrecht