Actueel

Agenda, vragenlijsten, blogs en nieuwsberichten

Laatste nieuws

Mantelzorgwaardering is ook voor ouders van zorgkinderen

2 oktober 2019

Op 10 november is het de dag van de mantelzorgers en worden inwoners die extra zorgen voor hun kinderen, partners, buren, opa's en oma's in het zonnetje gezet. De meeste gemeenten hebben een mantelzorgwaardering waarvoor aangemeld kan worden. Door het jaar heen worden ook diverse activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Het kan prettig zijn om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Lees verder...

Youke neemt de kortdurende jeugdhulp voor gezinnen over van Buurtzorg Jong

1 september 2019

Vanaf 1 september neemt jeugdhulpverlener Youké de kortdurende jeugdhulp aan gezinnen over van Buurtzorg Jong. De overeenkomst tussen de gemeente en Buurtzorg Jong zou eigenlijk eind dit jaar aflopen. Hun medewerkers zochten daarom nu al ander werk. Dit heeft ertoe geleid dat gemeente Stichtse Vecht in goed overleg met Buurtzorg Jong al eerder dan gepland op zoek zijn gegaan naar een andere partnerorganisatie.

Lees verder...

Scholen weer begonnen: 10 uitgangspunten voor beter leerlingenvervoer

29 augustus 2019

De scholen zijn weer begonnen en er zijn kinderen die vanwege ziekte, beperking of gedragsproblemen niet zelfstandig naar school kunnen. Zij zijn afhankelijk van leerlingenvervoer, maar dat gaat nog lang niet altijd goed. De kinderombudsman heeft tien uitgangspunten gemaakt om gemeenten te helpen het vervoer voor deze leerlingen te verbeteren.

Lees verder...

Denk je met ons mee via deze vragenlijsten?

Welke informatie hebben ouders nodig?

Het is belangrijk dat ouders goede informatie ontvangen hoe ze zorg en ondersteuning kunnen regelen als er problemen optreden in het gezin. Je maakt als ouder de keuze op de informatie die je ontvangt en weet vaak niet wat je niet weet. We merken dat er een kloof zit tussen informatie die ouders nodig hebben en die ze krijgen en daar willen we als ouderplatform iets aan doen.

Bij ons infopunt brengen we informatie bij elkaar zodat ouders meer inzicht krijgen in alle mogelijkheden. Het thema ondersteuning voor jongvolwassenen is al uitgewerkt en in de komende tijd werken we 10 nieuwe onderwerpen uit. Via deze vragenlijst horen we graag van ouders welke informatie nodig is, welke thema's belangrijk zijn en hoe de informatie aangeboden moet worden. Het zijn zeven vragen en fijn als je direct de vragenlijst invult en deelt met andere ouders.

Naar de enquête...


Komende activiteiten

4 november

Bijeenkomst voor ouders over (hoog)begaafd in het basisonderwijs

7 november

Bijeenkomst over nieuwe beleidsplannen in gemeente Stichtse Vecht

19 november

Conferentie Woerden Week tegen kindermishandeling

De laatste blogs

De omgevingsprothese (1)

Ouders hopen allemaal op kinderen die voorspoedig ontwikkelen naar een zelfstandig bestaan. Ontwikkeld een kind anders dan de gemiddelde lijntjes dan wordt het kind en ouders geconfronteerd met een hele wereld van systemen waarvan ze nog nooit gehoord hebben. Welkom in de wereld van groot overleggen, allerlei plannen, regeltjes, ....

Lees verder...

De omgevingsprothese (2)

Na zeer woelige jaren in het (speciaal) basisonderwijs en veel hulpverlening ging mijn zoon met autisme naar het speciaal voortgezet onderwijs (VSO). We dachten eindelijk een plek waar ze verstand van zaken hebben en hopelijk een beetje rust. Maar dat was van korte duur want al snel begonnen de problemen met moeilijk gedrag op school en thuis werd het ook steeds moeilijker.

Lees verder...