Agenda

15 mei 2019

Bijeenkomst: Ouders staan samen sterker, doe je mee?

Heb je ook het gevoel dat je met je kind(eren) tegen allerlei muren loopt in het onderwijs en/of de zorg en wil je dat er iets veranderd? Heb je goede ideeën en wil je samen met andere ouders in gesprek met je gemeente of het onderwijs? Deel je graag ervaringen met andere ouders? Op woensdag 15 mei ben je van harte welkom op onze brainstormavond. We bedenken samen nieuwe plannen om ouders te versterken en echt iets te veranderen voor gezinnen in de regio.

UW Ouderplatform bestaat ruim 7 jaar en we willen graag met ouders een nieuw pad uitstippelen voor de komende jaren. In de afgelopen jaren is veel bereikt en zijn we met alle gemeenten in de regio in gesprek over jeugdhulp, hulp voor jongvolwassenen en een integrale aanpak die aansluit bij de gezinnen. Met de samenwerkingsverbanden onderwijs zijn we in gesprek over een dekkend onderwijs aanbod voor alle kinderen en oplossingen voor kinderen die thuiszitter zijn. Regelmatig zijn we te vinden bij landelijke overleggen met ministeries en de Tweede Kamer. Er is veel kennis opgebouwd bij ons infopunt en voor de gesprekken met gemeente en onderwijs. Maar dit betekent niet dat we alle ouders al bereikt hebben en dat het allemaal goed gaat.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor ouders die graag willen meedenken en (mogelijk) iets willen oppakken in de toekomst. Daarbij kun je denken aan:

  • Meedenken over de knelpunten die spelen en hoe we dit kunnen oplossen?
  • Vind je het fijn om andere ouders te helpen met vragen en problemen?
  • Heb je een communicatie achtergrond en wil je graag onze website, nieuwsbrief of sociale media beheren zodat ons netwerk goed geïnformeerd blijft?
  • Wil je samen met andere ouders in gesprek over beleid met onderwijs en/of gemeenten?
  • Of leuke activiteiten organiseren voor ouders zodat ze elkaar kunnen ontmoeten en geïnformeerd worden?
  • Wil je graag een taak in het bestuur als bijvoorbeeld secretaris of algemeen bestuurslid?
  • Ook andere ideeën zijn welkom!

Dit kunnen kleine en grote taken zijn voor een kortere of langere tijd. Met elkaar kunnen we de positie van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag in de regio versterken. Deze avond gaan we samen met Jolanda van Dijk van PGO-support aan de slag met al onze ideeën. Met elkaar kunnen we de positie van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag in de regio versterken. Kun je 15 mei niet aanwezig zijn dan kun je in het formulier aangeven dat je interesse hebt om mee te doen en nemen we contact met je op.

Algemene informatie

Datum: 15 mei 2019

Tijd: 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Plaats: nader te bepalen

Vind je het leuk om mee te doen met de brainstorm op 15 mei of wil je graag contact om de mogelijkheden te bespreken? Je kunt op deze pagina of hier het aanmeldformulier invullen. Heb je nog vragen dan kun je mailen naar bestuur@uwouderplatform.nl