Youke neemt in Stichtse Vecht de kortdurende jeugdhulp voor gezinnen over van Buurtzorg Jong

1 september 2019

Vanaf 1 september neemt jeugdhulpverlener Youké de kortdurende jeugdhulp aan gezinnen over van Buurtzorg Jong. De overeenkomst tussen de gemeente en Buurtzorg Jong zou eigenlijk eind dit jaar aflopen. Hun medewerkers zochten daarom nu al ander werk. Dit heeft ertoe geleid dat gemeente Stichtse Vecht in goed overleg met Buurtzorg Jong al eerder dan gepland op zoek zijn gegaan naar een andere partnerorganisatie.

Jeugdhulp voor gezinnen

De gemeente vindt het belangrijk dat gezinnen in Stichtse Vecht kunnen blijven rekenen op de hulp die zij nodig hebben. Daarom hebben wij Youké gevraagd om de kortdurende jeugdhulp over te nemen per 1 september. Tot 1 september is Buurtzorg Jong verantwoordelijk voor de kortdurende jeugdhulp aan gezinnen in Stichtse Vecht.

Overdracht naar nieuwe partij

Youké is een specialist in meervoudige opgroei- en opvoedproblematiek bij kinderen en jongeren. Gemeente Stichtse Vecht heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zij de gezinnen in Stichtse Vecht goed verder kunnen helpen. Buurtzorg Jong is de eerste maanden nog beschikbaar voor Youké in verband met de overdracht van de dossiers. Werkt u in een gezin samen met Buurtzorg Jong dan wordt deze taak dus overgenomen door Youké.

Meer informatie

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, kunt u altijd even bellen of mailen met uw vaste contactpersoon bij de gemeente.Voor vragen over de kortdurende jeugdhulp aan een gezin belt u vanaf 1 september 2019 met 088 –170 5000 van Youké.