Leren van ouders met ervaring en kennis!

Welkom

Stichting UW Ouderplatform is een regionaal platform van en voor ouders van kinderen met een zorg en/of ondersteuningsvraag. Ouders kunnen bij ons terecht voor informatie over o.a. onderwijs, jeugdhulp en jongvolwassenen. Regelmatig organiseren we activiteiten om elkaar te ontmoeten en informatie te delen. We zijn in gesprek met gemeenten en het onderwijs in de regio over onze speerpunten en de knelpunten die ouders ervaren. De regio Utrecht-West, waarin wij actief zijn, bestaat uit de gemeenten: De ronde venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse vecht en Woerden.


Logo UW Ouderplatform

Infopunt voor ouders

Op zoek naar informatie over opvoeden, onderwijs, jeugdhulp, zorg en ondersteuning voor jongvolwassenen? Bij ons Infopunt kun je informatie vinden over de mogelijkheden die er zijn voor ondersteuning van je kind en/of gezin.

Activiteiten 2020

We geven workshops over diverse onderwerpen voor ouders en professionals en organiseren diverse campagnes om de positie van gezinnen met een ondersteuningsvraag te versterken. Daarbij werken we graag samen met ouders en andere organisaties.

Belangenbehartiging

Wij denken mee bij de lokale en regionale beleidsontwikkeling op het gebied van jeugd, gezin en onderwijs. Dit doen we vanuit ervaringskennis waarbij het gezinsperspectief centraal staat en de ervaringen van ouders belangrijk zijn.

Laatste nieuwsberichten

In mei 2020 zijn de gemeenten Oudewater en Montfoort gestart met de regionale pilot Vereenvoudiging Jeugdbescherming. Hierbij staat de ondersteuningsvraag van het kind en het gezin centraal.

De opleidingen zijn weer gestart en er worden weer heel wat kosten gemaakt. Voor studenten met een medische beperking is er een studietoeslag om tegemoet te komen in de kosten.